vineri, 5 septembrie 2014

Nesimtirea din jurul nostru

   


       Cu toții ne-am aflat măcar o dată în situația în care a fost nevoie să ascultăm pălăvrăgelile unui mitocan care preferă să facă abstracție de indignarea receptorului atunci când își uită bunul simț acasă. Această caracteristică a unor indivizi, de care persoana mea este într-un totul fascinată, ia amploare pe zi ce trece.

     Din fluxul de oameni care ne intersectează viața de-a lungul timpului, o parte considerabilă prezintă simptomele unui nesimțit. Tipologiile suferinde de această malarie sunt inimaginabil de multe: de la taximetristul care la sfârșitul cursei devine un expert în ale înjurăturii dacă nu îi lași bacșiș, la ignoranții ce, atunci când vorbesc la telefon într-un loc public, încearcă să demonstreze tuturor că beneficiază de o pereche de plămâni sănătoși.

     Personaje care ies în evidența prin cantitatea imensă de nesimțire ce zace în ei, își găsesc de cele mai multe ori tupeul să jignească oameni cu o educație și o capacitate de a gândi de o mie de ori mai ridicată decât a lor. Personaje care nu țin cont de nimic în afară de poftele lor carnale, și îi ating fundul femeii lângă care au stat în autobuz. Personaje care preferă să își arunce ambalajul de la inghețată în mijlocul străzii, chiar dacă există un coș de gunoi la trei pași depărtare.    
    Din păcate, astfel de bădărănii nu pot înceta din a mai exista, dar victimele colaterale pot învăța cum să le țină piept, și cum să îi facă să simtă, cel puțin o urmă de rușine pe acești „ bolnavi” de nesimțire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu